Адміністрації рівненських шкіл підтримали громадську ініціативу пожертвування коштів на хорошу справу. Так, першого вересня, батьки та учні можуть не купувати квіти для поздоровлень вчителів, а пожертвувати гроші на допомогу армії.

Директори шкіл розповідають, що підтримують таку громадську ініціативу та активно обговорюють це у стінах навчальних закладів.

Шукають волонтерів-батьків для акції "Замість букета - гроші на АТО" у школах Рівного

Директор ЗОШ №10, Валентин Сергійович Левчик:

- Так ми підтримємо подібні ініціативи. Для цього у школі буде стояти скринька, куди всі бажаючі зможуть кидати гроші на допомогу нашим хлопцям з АТО.

Директор ЗОШ No1, Олена Павлівна Серветник:

- У нас було засідання щодо цього питання, з батьками обговорювали. Батьки згодні і вчителі теж приєднаються до благочинності. Ми встановимо скриньку і всі зібрані у ній кошти підуть на допомогу бійцям, які зараз знаходяться у військовому госпіталі.

Директор ЗОШ No13, Михайло Миколайович Бєлік.

- Так-так, ми тільки за. Ми активно беремо участь у всьому, що стосується допомоги АТО. Ось недавно передавали матеріальну допомогу через заступника мера. Замість квітів хай учні принесуть якісь квитанції, які засвідчують перерахунок коштів на рахунки бійців... Це ми ще вирішимо як воно буде. Зараз не той час, щоб тратити гроші на не зовсім потрібні речі. Краще хай вони йдуть на благо.

Директор Школи-ліцею НВК No 2, Андрій Ярославович Нагорний

- Я підтримую! Коли у сімї складнощі, то треба обов’язково звертати на це. Говорили ми з батьками. Зробимо скриньку. Це все буде відбуватись добровільно. Щодо квітів, то батьки нам говорили, що дітки йдуть в перший клас і їм хочеться привітати вчителів, хочеться трохи свята. Тому вони з домашньої клумби зірвуть і принесуть. Отож, я думаю, що будуть в нас і квіти і допомога АТО.

Директор рівненської гуманітарної гімназії, Зоя Володимирівна Макарчук:

- Всі наші педагоги підтримують. Батьки і учні також долучаться до цієї ініціативи. В нас вже є скринька. І за ці кошти, що ми зберемо, ми б хотіли купити щось суттєве для нашої армії, наприклад, тепловізор. Але якщо нам не вистачить цих коштів, то ми будемо діяти спільно ще з якимись організаціями. В нас, до речі є прямі зв’язки з нашими солдатами, тому ми їх часто підтримуємо і на пряму передаємо допомогу.