Хтось лише тільки збирається та мріє про школу, а вона напередодні нового навчального року зі школою прощається. Рівнянка Надія Холод 55 років свого життя віддала школярам. Вчитель молодших класів, крізь роки пронесла мудрість, доброту та любов до дітей. І лише нині таки вирішила відпочити від шкільних буднів. Про учнів, вчителів, та як змінилась освіта за півстоліття Надія Холод розповіла "Першому Місцевому".

Вчитель молодших класів Надія Олександрівна Холод у НВК № 19 прийшла 26 років тому, вже досвідченим вчителем. Ось у цьому класі, розповідає усі парти так і стоять від першого дня роботи школи.

Свій шлях на педагогічній ниві жінка почала ще 55 років тому. Пригадує, спочатку була вожатою у школі, потім вчилася в училищі. А далі працювала у сільській школі, згодом на Донеччині у Артемівську.

Нині каже Надія Олександрівна діти інші, ніж були колись. Але любов до дітей для жінки завжди залишалася головною. Та й діти приходили з різних родин, тому кожну дитину любила як рідну.

Надія Холод розповідає, навчальні плани змінювались, тому вчитель мусив також розвиватися, і йти у ногу з часом. Згодом у неї почали переймати досвід молоді колеги, і своїх дітей до першого класу мріяли віддати у руки Надії Олександрівни.

Тому жінка каже, ніколи не шкодувала, що доньку віддала до Надії Холод. Та й сама учениця з теплотою згадує свою першу вчительку.

Нині Надія Холод вирішила відпочити, і прощається з колегами та учнями. Каже, потрібно давати дорогу молодим.