У суботу, 30 серпня, в Рівненській області, було затримано автомобіль із сімома особами, які проживають на території України без реєстрації.

Близько першої години ночі на 434 км. автодороги Київ-Чоп, поблизу села Опарипси Радивилівського району, працівники ДАІ зупинили автомобіль «CHEVROLET AVEO». За кермом легковика знаходився 31-річний житель Київської області. Під час перевірки документів та поверхневого огляду салону автомобіля правоохоронці виявили чотирьох дорослих та трьох малолітніх дітей, які зовні схожі на вихідців із країн Близького Сходу.

Як зясувалося, то були громадяни Афганістану та Республіки Бангладеш. Документів, які б засвідчували їхні особи та документи на право перебування на території України в даних громадян не було.

Пізніше водій автомобіля пояснив працівникам міліції, що він перевозив вище вказаних громадян з міста Києва до залізничного вокзалу міста Львова за винагороду, яку мав отримати по місцю прибуття.

Самі іноземці розповіли, що вони прибули в Україну літаком до Києва приблизно два місяці тому, де в подальшому проживали без реєстрації.

Автомобіль та даних громадян було доставлено в Радивилівський райвідділ міліції для проведення перевірки.

На даний момент працівниками міліції встановлюється спосіб перетину державного кордону, а також вирішується питання щодо подальшого перебування на території України вказаних осіб, повідомляє УДАІ УМВС України в Рівне нській області