Випив філіжанку кави — прочитав поетичну збірку. Серед ініціаторів — дружина голови Рівненської облдержадміністрації Алла Матчук. Під час презентації незвичного кафе заодно й показала власну поетичну збірку. Вірші першої леді області за чашкою кави слухала Марина Фурс.

Молоді й досвідчені поети, а також шанувальники мистецтва слова — така собі творча тусовка зібралася в одному з ресторанів Рівного. Говорили про життя і натхнення, читали вірші. Так в обласному центрі презентували проект "літературного кафе". Організатори кажуть: з його допомогою хочуть долучити людей до поезії.

Позитивно на таку ініціативу дивиться й влада, адже в часи інформаційного негативу особливо потрібна душевна ідея, навколо якої збиралися б однодумці.

У рамках проекту свою ліричну збірку "Стихія" представила викладач РДГУ Алла Матчук. Через слово прагнула поділитися з людьми власними роздумами, — зізнається поетеса. Слухачі теж охоче прийняли запрошення послухати поезію. А у декого її вірші навіть викликали сльози.

Поки що власного приміщення "літературне кафе" не має. Втім, його ініціатори сподіваються, що наступні засідання таки відбуватимуться в різних закладах міста та стануть доброю традицією.