Одягнули лицарські обладунки зразка Середньовіччя, аби допомогти лицарям сучасним. Підтримати свого друга-реконструктора, якого призвали до українського війська, вирішили учасники клубу живої історії "Ghent" з Рівного. Вони за підтримки благодійного фонду організували показовий лицарський турнір, під час якого збирали гроші на захисну амуніцію для колеги, на потреби 24 механізованої бригади та закупівлю теплих речей для бійців.

Зараз Роман гордо носить обладунки зразка 1470-го року. Вже найближчим часом він змінить їх на форму сучасного українського військового. Аби колега-реконструктор не відправлявся у бій незахищеним, учасники клубу живої історії "Ghent", влаштували лицарський турнір й збір коштів на амуніцію.

Всього участь у турнірі взяло шестеро лицарів-реконструкторів. Використовували хлопці обладунки й зброю часів Середньовіччя. Обіцяють: під час турніру ніхто не постраждає.

Бої були нетривалими, але запеклими. Хлопці викладалися на повну, аби глядачі отримали задоволення.

Усього у парку було розташовано чотири скриньки для допомоги. За два дні глядачі видовища зібрали майже шість тисяч гривень.

Як розповіли організатори, частина зібраних коштів піде на придбання шолому для лицаря Романа, частина - на потреби 24 механізованої бригади. Решта - на закупівлю теплих речей для українських вояків.