Сьогодні. 2 вересня, після капітального ремонту відкрили Рівненський обласний оперативно-диспетчерський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Він розміщений у тому ж приміщенні, що й станція швидкої допомоги Рівного - на вулиці Котляревського. Урочисто перерізали стрічку Віце-прем’єр-міністр Олександр Сич та голова Рівне нської ОДА Сергій Рибачок. Оновлене приміщення центру присутні оглянули у присутності медиків та журналістів.

- З того, що я побачив усі роботи виконані відповідно до усіх стандартів. Гарне ошатне приміщення. Хочеться побажати його працівникам поменше викликів і більше врятованих життів, - зауважив Олександр Сич на відкритті оперативно диспетчерського центру.

- Подібного центру на Рівне нщині ще не було. З його допомогою ми будемо синхронізувати роботу між бригадами швидкої допомоги міста Рівне . В подальшому приєднаємо Рівне нський, Здолбунівський, Гощанський та інші райони. Тут буде знаходитися новітнє обладнання, сервери тощо. По мірі надходження фінансування та закупівлі обладнання плануємо охопимо усю область. Зараз в області на викликах працює 120 швидких. З них 70 машин – це сучасні автомобілі. Ми вже закупили 20 GPS-трекерів. Ними обладнані «швидкі» у Сарненському, Дубенському Здобунівському та інших районах. Цей трекер дозволяє зекономити пальне, адже визначає максимально точно відстань до об’єкта», - розповів в.о. головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортнік.

Після відкриття центру присутні оглянули нові автомобілі швидкої допомоги, а також гаражі, які ще потребують своєї черги ремонту.

Про це повідомила прес-служба РОДА.