Поблизу села Пухова Рівненського району під час збирання грибів у лісовому масиві місцевий мешканець виявив гранату ф-1 часів Другої світової війни.

Після такої знахідки чоловік відразу зателефонував за номером "101".

Того ж дня, група піротехніків ГУ ДСНС виїхала на місце події та успішно знешкодила гранату. В ході обстеження прилеглої території інших боєприпасів не виявлено.

Працівники ГУ ДСНС у Рівне нській області закликають громадян бути обережними, адже такі боєприпаси часів Другої Світової війни і досі несуть загрозу людям, адже з часом не втрачають своєї смертельної сили і стають ще більш небезпечними під впливом атмосферних явищ. Дальність розльоту осколків від кожного з них становить від 500 до 850, а подекуди 1000 та 2000 метрів, тож наслідки від вибуху можуть бути непередбачуваними.

Щоб убезпечити жителів області, працюють з небезпечними предметами лише професіонали – піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС у Рівне нській області. Прибувши на місце події, фахівці ретельно обстежують територію міношукачами та вилучають знахідки. Після цього знешкоджують боєприпаси на спеціальному майданчику.

На Рівне нщині розпочався грибний сезон, тож працівники ГУ ДСНС радять бути обережними під час виявлення застарілих боєприпасів: не витягувати їх самостійно з землі, не кидати, не піддавати впливу вогню, не бити по них, натомість обгородити або позначити місце знахідки і повідомити до Служби порятунку за номером "101". Правила поведінки при виявленні боєприпасу поясніть і дітям, щоб дитяча допитливість не призвела до загрози їх життю.