Мир в Україні нині одна з найпоширеніших тем дитячих малюнків. Юні рівняни по-своєму підтримують поранених солдатів та бійців на передовій. Усе - в словах підтримки у листах та малюнках. Що пишуть діти воякам, цікавились наші журналісти.

Маленькій Яні п'ять років. Дівчинка сміливо бере кольорову крейду, аби намалювати на асфальті улюблене - сонце у небі. Її малюнок простий, але зрозумілий кожному.

Дідусь Яни каже: не підказував онуці, що саме малювати. Усе - дитяча фантазія та уміння. А ще зізнається: дитині про трагічні події на Сході не розповідають, аби не позбавляти дитинства.

Тема миру та єдності країни й на інших малюнках дітлахів. Таким воно бачать місто своєї мрії - квітучим, сонячним та яскравим. І жодного зла навколо. Неподалік від малюнків на асфальті інші діти свідомо пишуть листи пораненим під час антитерористичної операції воякам. У текстах - слова підтримки, а у малюнках - дитяча безпосередність та віра у мир. Усі їх обіцяють передати у військовий госпіталь.

Організатори акцій сподіваються, що щирі дитячі послання обов'язково будуть почуті. Поранені - швидше дужають, бійці - повернуться додому живими, а небо почує посил рівненських дітлахів і в Україні запанує мир.