Питання щодо існуючої несправедливості в оплаті за вивезення сміття підняли громадські активісти Рівного. На їх думку, несправедливість полягає в тому, що одним, аби викинути відходи необхідно йти на вулицю до смітників, інші ж – можуть це зробити не виходячи з будинку, викинувши сміття в сміттєпровід. При цьому усі сплачують за послугу з вивезення побутових відходів однаково.

Відтак споживачам, у будинках яких є сміттєпроводи невдовзі можуть змінити тариф на вивезення сміття. «Санком-Рівне » піднімає питання необхідності диференциалізації в оплаті за послуги між тими, хто живе в багатоповерхівках, і має ще не заварені сміттєкамери, та тими, хто викидає сміття в окремо стоячі контейнера. Всього у Рівному функціонує 96 сміттєпроводів. Їх обслуговування значно затратніше, наголошують у «Санком-Рівне ». На цьому і базуватимуться розрахунки економічно обґрунтованих витрат.

Хоча мешканці будинків, де є сміттєпроводи мають вибір - зібравши підписи більшості мешканців будинку заварити сміттєкамери та виносити сміття у контейнери.