Санком-Рівне шукає шляхи вирішення проблеми із надмірними обсягами сміття, яке доводиться прибирати у Рівному. одна з причин виникнення проблем із вивезенням сміття кажуть у Санкомі - невідповідність встановлених норм надання послуги та матеріально-техічної бази фірм-виконавців до фактичних об’ємів утворення відходів у місті. на 10-12 тисяч споживачів передбачений один сміттєвоз.

У Санком- Рівне зазначають, підприємство перебуває у складних економічних умовах через низку об’єктивних причин. Лише споживачі заборгували близько п’яти з половиною мільйонів гривень, крім того подорожчало пальне та запчастини для техніки.До того ж діючий тариф нижчий, аніж той, який би дозволив повністю покрити вартість надання послуги та забезпечити рентабельність. Відтак, придбати більше автомобілів немає можливості.

Частково вирішити проблему могло б підвищення тарифів, втім, на підприємстві не впевнені, що тих боржників не побільшає. Тому нині Санком-Рівне працює над поетапним вирішенням проблем із вивезенням відходів, і обіцяють, що рівняни поступово зможуть бачити позитивні результати цієї роботи.