Два роки сухе аварійне дерево не давало спокою мешканцям щонайменше двох будинків. З цією проблемою Пан Віктор звернувся до облдержадміністрації.

Після поривів вітру велика гілка повністю відламалась від стовбуру і трималась лише на сусідньому дереві. Тож в будь-який момент могла впасти. Ми вирішили піти на певний експеримент і подивитись як реагуватимуть екстрені служби в цій ситуації. Набрали 101 і пояснили ситуацію.

Лише за декілька хвилин на іншій стороні слухавки чуємо те, що хотіли.

За 10 хвилин приїхала бригада надзвичайників і огородила стрічкою аварійне дерево.

Працівників тресту зеленого господарства довелось чекати довше. За годину вони таки з'явились. Відломані гілки комунальники зняли одразу. Відео зйомка відбувалась в п’ятницю, 5 серпня. Тож вже з наступного тижня пообіцяли сюди повернутись.

Чи то через наявність відео камери, чи наполегливість громадського активіста, комунальники нарешті спиляли відірвані гілки. Щоправда, якби на звернення рівнян відреагували ще в 2013 році вийшло б набагато дешевше, переконаний громадський активіст. Щоправда, ані в понеділок, як пообіцяв працівник Тресту Зеленого господарства, ані в наступну п’ятницю дерево повністю не спиляли.

Відсутність камери і контролю над виконанням своїх професійних обов’язків у рівненських комунальників знову викликали байдужість. Громадський контроль надіслав письмове звернення до управління житлово-комунального управління та тресту зеленого господарства. Ми і надалі слідкуватимемо за тим, як швидко комунальники виконають свої професійні обов’язки.