Сьогодні компанія Apple офіційно випустила фінальну версію своєї нової мобільної операційної системи iOS 8. Оновлення отримають власники iPhone 4S, iPod touch п'ятого покоління, iPad 2, iPad mini і більш нових пристроїв.

Щоб оновитися до iOS 8, ви можете скористатися iTunes на комп'ютері або встановити прошивку з самого пристрою, зайшовши в Настройки - Загальні - Оновлення ПЗ. Варто відзначити, що файл прошивки займає великий об'єм пам'яті (близько 5 ГБ), тому переконайтеся, що на вашому Apple-пристрої досить вільного місця і ви підключені до Wi-Fi.

З основних нововведень прошивки варто відзначити інтерактивні повідомлення, віджети додатків в центрі повідомлень, нові можливості в повідомленнях, підтримка сторонніх клавіатур, новий додаток "Здоров'я", який збирає дані про фізичний стан та здоров'я користувача на основі різних датчиків і сумісних з iOS аксесуарів. Нова функція Family Share дозволяє ділитися зі своїми близькими інформацією по фотографіях, подіях, покупках в App Store і іншими даними. І це далеко не повний список змін в iOS 8.

Також ви можете відвідати офіційний сайт Apple, де вже є докладний опис всіх нововведень iOS 8. Відзначимо, що нові смартфони iPhone 6 і iPhone 6 Plus, офіційний продаж яких розпочнеться 19 вересня, будуть поставлятися вже з встановленою iOS 8.

Джерело: Macrumors