Митці-активісти продовжують шукати варіанти, щодо можливого розміщення Рівненського апеляційного суду, аби той відмовився від претензій на приміщення по вул. Драгоманова, 9.

Наразі рівненські митці в питанні розташування майбутнього музею уже заручились підтримкою обласної влади й тепер збираються йти до міського голови Володимира Хомка.

Про це повідомив рівненський художник Віктор Гвоздинський.

- В понеділок міський голова виходить з відпустки і ми підемо до нього, - говорить рівненський художник, один з ініціаторів створення художнього музею Віктор Гвоздинський. – Будемо вимагати проведення громадського слухання з питання музею та клопотати про розірвання договору з Рівне нським апеляційним судом.

Віктор Гвоздинський додав, що з проханням про розірвання договору також звертатимуться до голови Рівне нського апеляційного суду Олега Полюховича.

Водночас митці шукають варіанти де міг би розміститися Апеляційний суд, адже не заперечують того факту, що й суддям нове приміщення потрібне. Наразі розглядають два варіанти – колишнє приміщення КП «Рівне відеокіно», що знаходиться на вулиці Кавказькій поруч з будівлею Облради (нині там розміщується Кіноклуб «Gonzo») та вільний майданчик на вулиці 16 Липня, де міська влада нещодавно відкрила безкоштовну автостоянку. За словами Віктора Гвоздинського колись на цій території планували забудову, тож тут можна було б збудувати приміщення для суддів.