У четвер, 25 вересня, об 11.00 год. в приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться офіційне нагородження переможців четвертого обласного фестивалю-конкурсу інноваційного бібліотечного досвіду «Бібліофест».

Цього року кращі ініціативи бібліотек області представлені у номінаціях: «Моя унікальна аудиторія», «Бібліотека в житті громади», «Популяризація книги та читання» і спеціальному конкурсі бібліотечних есе «Мої мрії, мої дії: створюємо бібліотеку майбутнього».

Фіналісти конкурсу демонструватимуть свій досвід у вигляді міні-експозицій проектів, де будуть розміщені фото- та відео-матеріали найуспішніших бібліотечних ініціатив, презентації передового досвіду, інформаційна продукція бібліотек.

Журі конкурсу обере кращі послуги, заходи, проекти, які втілили сучасні бібліотеки Рівне нщини протягом року, а їх авторів нагородить цінними подарунками.

Окремо відбуватиметься оцінювання фіналістів конкурсу бібліотечних есе. Троє учасників, що виявилися кращими за підсумками голосування читачів бібліотек у соціальних мережах («ВК», «ФБ»): Никончук Юлія, Середня Ольга та Легка Ольга представлять свої роздуми на тему майбутнього їхніх бібліотек на розсуд журі. Той, чиє представлення виявиться найкращим за змістовим наповненням та виконанням, отримає цінний приз – планшетний комп’ютер.

Конкурс проводиться на передодні Всеукраїнського дня бібліотек, який відмічають 30 вересня. Він спрямований на виявлення ефективних форм бібліотечного досвіду для залучення читацьких груп в бібліотеку, творчих ініціатив бібліотечних спеціалістів Рівне нської області.