Популярний багатокористувацький бойовик Counter-Strike: Global Offensive нарешті з'явився в службі Steam на платформі Linux. Ця версія гри вже доступна для скачування (власникам Windows-варіанту гри додатково платити не доведеться).

Цікаво, що більшість ігор студії Valve при перенесенні на Linux спочатку ставали доступні широкій аудиторії в якості бета-версій, дозволяючи розробникам збирати важливу інформацію про співтовариство. Це особливо важливо у випадку онлайн-ігор, однак Counter-Strike: Global Offensive стала відразу доступна у вигляді фінальної версії, перескочивши через стадію відкритого бета-тестування.

pic

Портування Counter-Strike: Global Offensive - вельми важливий крок у просуванні Steam для Linux і відкритої ігрової платформи Valve SteamOS. Справа в тому, що це один з найпопулярніших проектів в каталозі Steam. Під час виходу в 2012 році гра не припала до душі багатьом шанувальникам попередніх версій Counter-Strike, але з часом ситуація змінилася завдяки постійним оновленням і взаємодії Valve зі спільнотою.

pic

В даний час майже весь каталог ігор Valve портований на Linux. Залишилося лише два проекти: мова йде про першу частину кооперативного бойовика Left 4 Dead і безкоштовної гри Alien Swarm.

Джерело: Softpedia