Минулого тижня знайшли мертвою вівчарку, яка жила в одному із дворів на вулиці Князя Романа у Рівному. Люди, які опікувались твариною розповідають, що вона була здоровою, та хтось жорстоко задушив собаку. Це не поодинокий випадок у цьому мікрорайоні. У сусідніх дворах, кажуть люди, нещодавно вже зникло кілька чотирилапих.

Рівне нські волонтери вже неодноразово заявляли - на собак у Рівному полюють дог-хантери. Вони спеціально знищують безпритульних тварин. Способи обирають різні - кожен з яких все більше жахає своєю жорстокістю.

Якраз на цьому відео - остання жертва мисливців на собак - "Машка". ЇЇ знайшли мертвою цієї середи. Тварина жила у будці біля автовокзалу "Чайка". Нею опікувалися всі небайдужі рівняни, підгодовували, облаштували їй місце для ночівлі. Валентина доглядала за «Машкою» три роки. У вівторок ввечері, коли приносила їсти востаннє і бачила собаку живою.

Твариною опікувалися всі небайдужі, її жаліли, бо "Машка" була інвалідом - пересувалась на візку. Його до речі теж придбали завдяки допомозі людей. Собака, кажуть, була спокійною на людей не кидалась і нікому не заважала.

Вночі хтось задушив тварину, підозрюють зоозахисники. Вказують на так званих «докхантерів», які полюють на собак.

До правоохоронців зоозахисники не звертались, бо кажуть - немає сенсу.

Втім у міськівдділі кажуть - на кожне повідомлення реагують - з початку року до них надійшло 36 заяв від зоозахисників. Навіть є кримінальні провадження.

Привернути увагу міської влади до масового знищення собак у Рівному активісти намагались навіть на сесії Рівне ради на початку вересня.

Тоді домовились - влада готова вислухати пропозиції від зоозахисників для коригування програми. А понад 300 тисяч гривень, передбачені на стерилізацію одразу ж підуть за призначенням, які тільки казначейство дасть добро. Один з депутатів навіть звернувся до прокурора з запитом, щоб той відповів які заходи вживають правоохоронні органи по встановленню осіб, які знищують собак. От тільки жорстокі вбивства чотирилапих у Рівному після цього не припинились.