Розкол в Батьківщині, мало не саморозпуск обласної ради і Олександр Данильчук в сміттєвому баці. Сьогоднішнє пленарне засідання сесії обласної ради було найгарячишим в новітній історії. А все - через конфлікт політичних еліт місцевого розливу, зокрема, через крісло голови облради. В кулуарах інтенсивно обговорювались чутки про те, що екс-губернатор, регіонал Василь Берташ та нардеп - батьківщинівець Микола Кучерук домовились змінити розстановку сил в обласній раді, зокрема відсторонити від головування Михайла Кириллова. Як активісти зірвали плани змовників - далі у сюжеті.

Для заступника голови облради сьогоднішня сесія розпочалась в сміттєвому контейнері. Активісти звинувачують його в співпраці з попереднім режимом, і ультиматум висунутий два тижні тому активістами - регіоналам, мовляв, на нього теж поширювався. Регіонали сесію прогнозовано - проігнорували, тож віддувався тільки Олександр Данильчук.

Сам "винуватець дійства" пояснює акцію з його викиданням в смітник просто: піар напередодні виборів і особиста розправа.

Сесія на грані зриву. Чотири чисельні пікети вимагають кожен - свого. Депутати злякані. Компромісу починають шукати голови фракцій, активісти та керівництво ради. Найгарячіші ради взагалі пропонують саморозпуститись, розглянувши життєво важливі питання, зокрема і оборонного характеру.

Якщо регіонал, та екс-губернатор області зі своєю командою засідання сесії проігнорував, то кулуарні таємниці все одно стали явними. Проти голови облради відкрито виступив нардеп Микола Кучерук.

Двічі батьківщинівці вносили на розгляд сесії питання про недовіру голові облради.

Голосування двічі провалювалось з "тріском". Усвідомивши відсутність колишнього величі, а відтак і впливу на обласну раду Кучерук покинув сесійну залу, а залишки фракції змирились з ситуацією і почали працювати в нормальному режимі. Першочергово заслухали військових.

Гроші захисникам вітчизни дали, за умови, що ті будуть освоєні швидко, та з максимальним ефектом. Далі - депутати заслухали звіти обласних силовиків та правоохоронців, провалили голосування за виділення грошей будівельникам і розійшлись, аби наступного вівторка розглянути кадрові питання. А активісти вкотре нагадали вимогу до регіоналів та "перефарбованих" - скласти повноваження, та піти і... оголосили полювання на екс-гкбернатора.