Осінь набирає обертів. Термометр за вікном показує все нижчу і нижчу температуру. І якщо зараз погода ще суха, восени холодні дощі можуть застати зненацька будь-кого і будь-коли. До того ж усім відомо, що золотою порою знижуються загальні опірні сили організму, тож збільшується ризик виникнення захворювань. Наступні декілька порад допоможуть Вам вберегтись від лікарняного.

Простудні захворювання найчастіше виникають, коли люди відчувають різкі перепади температури. Тож перед тим, як вийти з дому варто подивитись на термометр, а не довіряти сонячним променям. В цю пору року вони доволі підступні.

Пийте якомога більше рідини: соки, воду, гарячі чаї та супи.

Не забувайте і про гігієну. Регулярно мийте руки, особливо після перебування в громадських місцях та після контакту з хворою людиною.

Провітрювати помешкання та офіси, в яких знаходишся впродовж чи не усього дня – ще одна порада, яка дозволить «не підчепити» простудне або вірусне захворювання.

Для профілактики в прохолодну погоду варто вживати продукти харчування з великим вмістом вітаміну С. Його багато у броколі, червоному болгарському перці, цитрусових.

Приділяйте увагу відпочинку. Не забувайте,організму потрібні сили, щоб протистояти застуді. Щоб підтримувати організм спіть не менше семи годин на добу.

Та головне, пам’ятайте, найбільшим руйнівником імунної системи є стрес. Тож зведіть його до мінімуму. І не хворійте!