У День всиновлення міський голова Володимир Хомко зустрівся з прийомними батьками та вручив їм подяки. Адже завдяки цим небайдужим людям у дитячих будинках Рівного стало менше малюків. Про це повідомили на персональному сайті міського голови Рівного.

Після десяти років подружнього життя сім`я Маліщуків нарешті вирішила стати батьками. Вони дали надію на безтурботне та радісне дитинство хлопчику та дівчинці з дитбудинку і показали їм, що можна жити краще.

- У нас двоє дітей прийомних. Ми взяли їх весною цього року, в травні. Це братик й сестричка. Дівчинці 9 років, хлопчику 11, - розповідає прийомний батько Володимир Маліщук.



pic

У Рівному нараховується 215 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Більшість з них виховуються в сім`ях, а це майже 92%. З цього числа 17 дітей перебувають в державних закладах різної форми – школи-інтернати, професійно-технічні навчальні заклади і будинок дитини.



pic

- Сьогодні ми вже можемо говорити, що втрачається необхідність навіть в таких закладах як, наприклад, у спеціалізованих закладах для дітей-сиріт і вони проходять реформування. Зокрема будинок дитини надає послуги з реабілітації дітей, в яких є батьки і це скажемо, основна його функція на сьогоднішній день,- каже начальник служби у справах дітей Рівне нського міськвиконкому, Андрій Міщеня.

У День усиновлення міський голова Володимир Хомко зустрівся з прийомними батьками та вручив їм подяки за їх нелегку роботу.

Нині громадяни все частіше стали всиновлювати малечу, впродовж цього року 19 дітей знайшли свою сім`ю, а ще 6 родин тільки-но планують прийняти до себе нових членів, адже на сьогоднішній день в дитбудинках перебувають лише двоє малюків.