Онлайн-прем'єра абсолютно нового Jaguar XE пройшла на початку вересня, а в офлайні його представлять сьогодні на відкритті Паризького автосалону, а в нашому розпорядженні тим часом опинився повний список комплектацій і європейські ціни.

Для європейців передбачено п'ять конфігурацій і п'ять двигунів (на конкретних ринках можуть бути представлені не всі з них). У базову комплектацію SE, яка буде доступна в Англії за ціною від 26 995 фунтів стерлінгів, тобто 34 700 євро, входять 17-дюймові диски, супутникове радіо, навігатор, круїз-контроль, шкіряна оббивка керма і лаково-чорна обробка салону. Варіант Prestige додає підігрів передніх сидінь, синє освітлення салону, декор з матового алюмінію. Найрозкішніша версія Portfolio може похвалитися двоколірним шкіряним салоном, аудіосистемою Meridian, 18-дюймовими дисками і біксеноновимі фарами з LED-вогнями денного світла.

Спортивні варіанти отримають перенастроєну підвіску, додаткові аеродинамічні елементи, повітрозабірники і частину нових панелей кузова.

pic

Переходячи до моторів, почнемо з двох дизелів з сімейства Ingenium. 2,0-літрові 4-циліндрові турбоагрегати можуть видавати 163 або 180 л. с. (380 або 430 Нм моменту відповідно) і поєднуються з 6-ступінчастою МКПП або 8-ступінчастим автоматом ZF. Бензинові двигуни того ж об'єму розвивають 200 л. с. при 280 Нм і 240 л. с. при 340 Нм, з ними доступна тільки АКПП. Ну а вінчає лінійку 3,0-літровий 340-сильний компресорний V6, який забезпечує XE S розгін до 100 км / год за 4,9 секунди.

pic

Список високотехнологічних опцій включає в себе бортовий комп'ютер з 8-дюймовим екраном і інтеграцією з пристроями на Android і iOS, проекційний дисплей над лобовим склом, 3D-камеру, адаптивний круїз-контроль, парктронік і безліч інших позицій.