Подія трапилася близько сьомої години вечора. Волонтерка фонду «РУЄВИТ» зі скринькою для пожертв стояла біля супермаркету і збирала гроші для потреб АТО. Невдовзі до неї підійшли троє хлопців і почали образливо чіплятися – запитувати, хто вона така, що тут робить, вимагали, щоб показала їм документи.

Жінка не вважала за потрібне звітувати перед невідомими. Відтак - між ними виникла запекла сварка, в ході якої хлопці не цуралися образами та нецензурними словами.

Як повідомиляють в УДСО при УМВС України у Рівне нській області, конфлікт почули працівники супермаркету і натиснули тривожну кнопку. За лічені хвилини на місце події прибули працівники Державної служби охорони. Молодики були затримані та доставлені до Рівне нського міського відділу міліції.

Вони підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення: дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.