На обласній станції переливання крові сьогодні подвійне свято. Цієї суботи відзначатимуть Всесвітній день донора, а у неділю - День медичного працівника. Тож музичний концерт і нагороди від міської влади були і для тих, хто здає кров, і для тих, хто її збирає.

Кров людська - не водиця. Та ЦИХ людей її виглядом вже не злякаєш. Сьогодні на обласній станції переливання крові обійшлося БЕЗ кровопролиття - і донори, і медичні працівники насолоджувалися концертом. А ще - тішилися тим, що міська влада вперше згадала про їхнє спільне свято і навіть не пошкодувала нагород. Утім, попри піднесений настрій, про негаразди забути не вдалося.

Володимир Літвінов - один із тих, хто не шкодував своєї крові для інших понад 40 років. Нині він почесний донор. А ось його крові більше не приймають, бо переступив 60-річний поріг. Згадує: свого часу рішення стати донором прийшло до нього несподівано і без жодної причини.

Відсвяткувати день донора пан Володимир планує із товаришами та як годиться.

100 мілілітрів крові сьогодні в Рівному коштують 16 гривень. Щоправда, офіційно оплачують не саму життєдайну рідину, а харчування донора. А ще дають 2 вихідних. Утім, самі донори найбільше цінують можливість комусь допомогти.