"Клімат змінюється! Час діяти разом!" Рятувати Землю від глобального потепління екологи вийшли на рівненський Майдан. Щоб привернути увагу широкої громадськості, прихопили із собою панду і диво-машину. Увагу Юліани Тет привернути вдалося - вона перейнялася майбутнім планети.

Панда, виявляється, це не тільки миле ведмежатко, а й автомобіль, який працює на сонячних батареях та... вітряному млині. Такий сьогодні демонстрували екологи на майдані Незалежності у рамках інформаційного туру "Клімат змінюється! Час діяти разом!". Він був спеціально розроблений Всесвітнім фондом природи.

Активісти кажуть: така машина - чудовий доказ, як можна використати у житті енергозберігаючі технології. Але нарікають: в Україні поки що екологія мало кого цікавить.

Підписатися під таким звернення могли всі охочі. А щоб привернути увагу рівнян до екологічних проблем, ще й конкурси влаштовували. Більше того, можна було спробувати: як це - власними фізичними зусиллями здобути енергію. Лише так, наголошують активісти, можна навчити людей берегти природні багатства.