На стенді Nissan в Парижі майже одночасно відбулися дві прем'єри з протилежним знаком: новий Nissan Pulsar кидає виклик практичному Volkswagen Golf, ну а його побратим з шильдиком Nismo замахується на передньопривідний рекорд Нюрбургринга. Але якщо другий поки лише “начерк дизайнера”, то перший - серійник, який з'явиться в салонах вже в кінці осені.

Отже, євроверсія Nissan Pulsar відрізняється, як стверджують японці, кращим у класі простором для ніг і плечей пасажирів, колісною базою довжиною 2700 мм і скромним вибором моторів.

pic

Спочатку буде доступний економічний 110-сильний дизель або трохи більш “жвавий” 115-сильний бензиновий турбомотор об'ємом 1,2 л, що комплектується з 6-ступінчастою механікою.

pic

Наступної весни з'явиться "заряджений" варіант з 190-сильним двигуном, який буде трохи відрізнятися зовні і всередині.

pic

Але його гідності блякнуть на тлі по-справжньому “агресивного” Nissan Pulsar Nismo, анонсованого цього літа.

pic

Хетч в розкішному аеродинамічному обвісі, з двоколірними дисками і червоними гальмівними супортами однозначно затьмарює свого “звичайного” брата, незважаючи на те, що ми як і раніше нічого не знаємо про його “начинку”.

pic

Японці не підтвердили, але і не спростували гіпотезу про 270-сильний мотор, але для того щоб відібрати у Renault Megane RS 275 Trophy-R корону найшвидшого передньприводного авто однозначно знадобиться щось не менш потужне.