Близько двох кілограмів цього компоненту виявили у її помешканні. Насвай не відноситься до наркотичних речовин. Він є альтернативою тютюну, або гашишу. Щоправда чинить дуже шкідливий вплив на здоров’я людини. Тому підліткам варто задуматись перед тим як вживати насвай.

Близько сотні пакетиків, всередині із порошкоподібною гранульованою речовиною – виявили правоохоронці у помешканні костопільчанки. Жінка зберігала у себе вдома «насвай». Продавала підліткам.

«Насвай» не є наркотичним засобом. Тому у нашій країні відсутня відповідальність за його розповсюдження. Знайдене у костопільчанки вилучили і за фактом відкрили кримінальне провадження. Але чи відповідатиме жінка за так званий бізнес перед судом – поки не відомо.

Головною загрозою для життя при вживанні «насваю» є рак ротової порожнини, стравоходу та губ. Адже споживається цей порошок шляхом закладання під язик, губу чи у ніс. Склад «насваю» також викликає відразу - тютюн, гашене вапно, зола рослин та курячий послід. Зі всіх цих компонентів і ліпиться гранульована речовина, яку вживають підлітки. І часто навіть не задумуються, який руйнівний вплив вона чинить на їхній організм. Окрім раку - це ще втрата свідомості, психічні розлади та гепатит.