Компанія Apple представила свій новий планшет iPad Air 2. Незважаючи на поліпшені характеристики і збереження показників автономної роботи на колишньому рівні , пристрій став ще тонше (всього 6,1 мм при вазі 450 грам).

Планшетний ПК побудований на базі 64-бітного мобільного CPU другого покоління - Apple A8X, продуктивність якого збільшилася на 40% порівняно з чіпом A7, а швидкість обробки графіки виросла в 2,5 рази. Якщо ж новий графічний прискорювач порівнювати з відеоприскорювачем в оригінальному Apple iPad, приріст буде більш значним - 180 разів. Також присутній співпроцесор Apple M8, що здійснює обробку інформації, що надходить з датчиків.

pic

Примітно, що між 9,7-дюймової IPS-матрицею і захисним склом відсутній повітряний прошарок, а роздільна здатність дисплея як і раніше становить 2048x1536 пікселів.

pic

При товщині всього 6,1 мм Apple iPad Air 2 не тільки на 18% тонше свого попередника, але і є найтоншим планшетом у світі. Мобільний комп'ютер отримав вбудований в кнопку Home сканер відбитків Touch ID. Завдяки розробленому компанією сигнального процесора забезпечується висока якість фотографій, зроблених на нову 8 Мп камеру з пікселями розміром 1,12 мкм і оптикою f / 2,4. В фронтальній камері також використовується сенсор із збільшеною чутливістю, а світлосила складає f / 2,2. Відео записується в Full HD-форматі зі стереозвуком.

Новинка обладнана дводіапазонним адаптером бездротового зв'язку Wi-Fi 802.11ac зі швидкістю передачі даних до 866 Мбіт/ с. Час автономної роботи планшета досягає 10 годин, він випускається в трьох варіантах забарвлення - сріблястому, золотистому і кольору "сірий космос".

pic

На даний момент відома ціна пристрою тільки для ринку США. Базову модель з 16 Гбайт пам'яті можна буде придбати за $ 500, покупка планшета з накопичувачем об'ємом 64/128 Гбайт обійдеться шанувальникам марки в $ 600 / $ 700, а за вбудований модуль 4G LTE доведеться доплатити $ 130 в кожній версії.

Джерело: MobileGeeks