17 жовтня співробітники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС спільно з працівниками Рівненського міського відділу, задокументували протиправну діяльність 25-річного жителя обласного центру Максима*.

Молодик винаймав квартиру на вулиці Черняка в якій облаштував так звану наркокухню, у якій виготовляв, зберігав та вживав наркотичні засоби. Максим* пояснив, що займався незаконною діяльністю з метою власного вживання та збуту.



pic

Під час проведення санкціонованого огляду житла правоохоронці виявили пакет з марихуаною вагою понад 300 грамів, психотропну речовину схожу на метамфетамін вагою близько три грами та п’ять грамів амфетаміну.

Кухня була оснащена всім необхідним: лабораторним посудом, медичними колбами, дистилятором, спеціальним холодильником та іншим різноманітним обладнанням для виготовлення синтетичних наркотиків.

Крім того, в кімнаті міліціонери виявлили спеціальну вагу, на якій знаходились розфасорані та вже відважені пакетики з білою порошкоподібною речовиною. Правоохоронці освідчили Максима* у встановленому законом порядку та встановили, що він перебував у стані наркотичного сп’яніння.



pic

— Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслудвань, — зазначив начальник ВБНОН УМВС України в Рівне нській області майор міліції Ігор Крутій. — Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), частиною 1 статті 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням), частиною 1 статті 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України.

pic

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Рівне нській області Ольга Олійник.