Для 14 тисяч 700 сімей Рівненщини вже призначені житлові субсидії, повідомили в департаменті соціального захисту населення ОДА. 7 тисяч 700 родин отримуватимуть субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, ще 7 тисяч – на придбання твердого палива і скрапленого газу.

Разом з тим, в департаменті прогнозують, що впродовж опалювального сезону 2014-2015 року житлову субсидію отримуватимуть 30-34 тисяч сімей Рівне нщини.

Загалом цьогоріч для надання субсидій з державного бюджету для малозабезпечених сімей Рівне нщини передбачено 64 мільйони гривень.

Зазначимо, що з 1 жовтня житлові субсидії призначаються за новими соціальними нормами житла (для оплати користування житлом, централізованого та індивідуального опалення) та соціальними нормативами користування житлово-комунальними послугами (централізоване постачання холодної і гарячої води, централізоване водовідведення, електропостачання, газопостачання, вивезення побутових відходів), котрі затверджені Постановою КМУ від 14 серпня 2014 року № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».