17 жовтня перший заступник голови Служби безпеки України генерал-полковник Василь Грицак, представив колективу Управління СБ України в Рівненській області нового керівника – Мечкала Валерія Андрійовича, призначеного на посаду Указом Президента України від 13 жовтня 2014 року.

У заході взяли участь голова Рівне нської обласної ради Михайло Кирилов, перший заступник голови ОДА Юрій Приварський, міський голова Володимир Хомко, керівники правоохоронних та контролюючих органів області.

Окреслюючи основні напрямки роботи Василь Грицак наголосив, що на теперішній час актуальним для країни є проведення чесних та прозорих виборів до Верховної Ради України, а також захист національної державності, протидія диверсійно-розвідувальним групам супротивника, боротьба з тероризмом та сепаратизмом, й, звичайно, профілактична робота, спрямована на попередження небезпечних державних злочинів.

В.Грицак зазначив, що досвід, який має новий керівник, дозволить успішно організувати роботу регіонального управління, а також подякував за якісну роботу і професійність колишньому керівнику Віктору Козлову.

Валерій Мечкало запевнив: «усвідомлюю рівень відповідальності, покладений на мене, колектив Управління націлений на професійне виконання завдань, які ставлять держава та керівництво СБУ ».

Біографія

Мечкало Валерій Андрійович - народився 11 квітня 1960 року в с.Осова Дубровицького району Рівне нської області. Українець.

У 1982 році після закінчення Рівне нського державного педагогічного інституту працював вчителем фізики у ЗОШ №1 м.Рівне .

1982-1984 роки проходив строкову військову службу в Збройних Силах.

На військовій службі в органах державної безпеки з 1986 року.

З 1986 по серпень 2013 року проходив службу на оперативних та керівних посадах в Управлінні СБ України в Рівне нській області.

З 2006 року перебував на посадах заступника та першого заступника начальника Управління.

В грудні 2013 року звільнений в запас Служби безпеки України.

13 жовтня ц.р. Указом Президента України № 804/2014 призначений на посаду начальника Управління служби безпеки України в Рівне нській області.

Одружений. Має двох доньок.

Про це повідомляє прес-група УСБУ в Рівне нській області.