Запекле протистояння два дні точиться у Рівному на вулиці Кіквідзе. Місцевим мешканцям протистоять невідомі молодики. Одні категорично проти будівництва, інші, навпаки, намагаються його розпочати. Справа дійшла до крові та слізогінного газу.

Ситуація загострилася настільки, що на місце події довелося приїхати начальнику міліції, а згодом і міському голові, повідомляє сайт РТБ.

Субота для мешканців вулиці Кіквідзе,18 у Рівному розпочалась із бійки з молодиками. Люди перекрили дорогу поблизу залізничного вокзалу, аби завадити будівництву під вікнами свого будинку. Втім, на заваді їм стали невідомі чоловіки спортивної статури. Така ж ситуація повторилася і сьогодні. Ранок понеділка тут знову розпочався із перекритої дороги, бійки та крові. На цей раз невідомі молодики застосували до людей і сльозогінний газ.

Тітушки били людей, міліція при цьому спостерігала, повідомляє ТИПОВЕ РІВНЕ.



pic

При цьому дісталося як міському депутату Анатолію Чугуєвцю, так і очільнику місцевого "Правого сектору" Роману Ковалю.Правоохоронці, яких було на місці події більше десятка, у з'ясування стосунків не втручалися.

Анатолій Чугуєвець, депутат Рівне ради " Ми годину їх чекали, після того як викликали. А нас тут били. Вони їх кришують. І зараз вони нічого не роблять. Мене били, а вони просто стояли дивилися."

Скандал із цим будівництвом тягнеться вже не один рік, розповідають мешканці сусіднього будинку. Кажуть, ще в 2006-му на цю землю був укладений договір оренди, згідно з яким мала відбутися реконструкція ось цього торгівельного вагончика. Натомість, тут з'явився будівельний майданчик.

Мирослав Лисак, мешканець будинку "Рік тому тут вже стояла огорожа. Ми дійшли аж до обласної прокуратури. Яка їм заборонила і були скасовані всі дозволи на проведення робіт. І був на них припис, огорожу зняти і все привести до початкового стану. Нічого вони такого не зробили."

Тоді мешканці будинку по вулиці Кіквідзе, 18, самостійно повалили паркан та засипали траншеї. Втім, два тижні тому, під вікнами будинку знову розпочалися роботи. І на цей раз представники забудовника привезли з собою підмогу.

Мирослав Лисак, мешканець будинку "Привезли хлопчиків, спортсменів, які нас сюди не допускають. Грубою силою відпихають. А сьогодні ви вже бачили, приїхав бетонозмішувач. Чому він так спішить залити фундамент? Тому що, якщо він це зробить, то він візьме на нього дозвіл, і ми вже нічого не зробимо."

Через деякий час на місце події прибув начальник міського відділу міліції Руслан Мельник. Правоохоронець повідомив, що за фактом незаконного захоплення землі вже відкрите кримінальне провадження. І переговоривши із забудовниками, Руслан Мельник запевнив, поки йтиме розслідування, будівництво призупиняється.



pic

Руслан Мельник, начальник міськвідділу міліції "Я переговори вів з забудовниками і з народом, то вони готові призупинити роботи до моменту розгляду кримінального провадження. Він каже, що зважаючи на те, що вириті рови, то просто поставлять паркан, і робити нічого не будуть."

Втім, люди проти, аби довкола будівельного майданчика виріс паркан. Тож на місці знову виникає сутичка. Спортивні хлопці починають штовхати жінок, які недають встановити огорожу. Розібратися у конфлікті з представником забудовника на місце події приїхав міський голова Рівного Володимир Хомко.

Хомко і забудовник: - Шановний, ну, не получиться тут цього будівництва, треба шукати компроміс, бо нарветеся на "плюху", що мало не буде. Все місто проти вас налаштоване. Прошу по хорошому - припиніть. -

- Добре, але ми поставимо паркан.

- Я тебе прошу, не дражни людей. Не треба нічого ставити.

Вичерпати ж конфлікт повністю Володитмир Хомко пообіцяв вже на сесії міської ради.

Володимир Хомко, міський голова Рівного " Я думаю ми домовилися, і будувати він не буде. Тому ми на черговій сесії приймемо, а якщо буде, значить скликаємо позачергову сесію і забороняємо, так як ми це зробили на Пагорбі Слави."



pic

А тим часом, правоохоронці пообіцяли відкрити кримінальні провадження за фактом побиття депутата міської ради та кандидата в нардепи. Люди ж в свою чергу вже сьогодні планують не залишити від будівельного майданчика і сліду.

pic