Тут зібрані рецепти тортів, печива та інших солодощів, які можна подати на святковий новорічний стіл.

Новорічний торт з малиновим снігом

Торт: 150 г вершкового масла 80 г цукрової пудри 2 жовтки 200 г борошна ванілін. Сніг: 2 білки, 250 г стиглої малини

Збивати протягом 10-12 хвилин 150 г вершкового масла і 80 г (3 столових ложки) цукрової пудри. Додати послідовно 2 жовтки, 200 г муки і небагато ваніліну або натерту лимонну цедру. Добре збити суміш, викласти її в змащену маслом і посипану борошном форму для торта і випекти в помірно нагрітій духовій шафі. Випечений торт помітити на відповідне кругле блюдо. У глибокому посуді злегка збити 2 білки і додати 250 г стиглої малини (суміш збивати металевим вінчиком до утворення густої міцної піни), викласти її на випечений торт і загладити ножем, зверху викласти крупні ягоди малини.

Німецький різдвяний торт

Для тіста: 4 яйця, щіпку солі, 120 гр цукру, 130 г муки, 30 г какао-порошку, 2 стол. л. пекарного порошку, 250 г маку. Для крему: 150 г білого шоколаду, 6 листів желатину, 2 яйця, 2 стол. л. цукру, 500 г ванільного йогурту, 400 г вершків, 200 мл дуже міцної кави, 1 стол. л. мигдалевого лікеру, 2 стол. л. какао-порошку, фрукти для прикраси.

1. Яйця, 4 стол. л. води, сіль і цукор збити до білуватого крему. Муку, какао, пекарний порошок змішати, додати до яєчного крему, наприкінці обережно додати мак. 2. Форму викласти пергаментним папером і обережно викласти тісто. Випікати при 150-175° 25-30 хвилин. 3. Білий шоколад розтопити, желатин замочити. Яйця і цукор збити на водяній бані, додати обережно розтоплений шоколад і йогурт. Підготувати желатин і додати в шоколадну масу. Поставити на 15-20 хвилин в холодильник. Збити вершки і додати в крем. 4. Корж, що остигнув, розділити на дві частини упоперек. Нижню частину змастити половиною суміші кави і лікеру. Викласти половину крему, покрити другою частиною, яку також змастити каву з лікером і потім - кремом. Поставити на 2 години в холодильник. 5. Натерти білий шоколад крупною стружкою, прикрасити торт, заздалегідь злегка посипавши білий крем какао-порошком.

Шоколадно-апельсиновий торт-мус

На 1 торт діаметром 23 см (на 10 шматків): 4 великих яйця, 100 г цукру, 85 г муки, 20 г какао, 35 г розтопленого вершкового масла Мус: 200 г шоколаду, 150 мл сметани, 1 апельсин, цедра і 4 стол. л соку, 300 мл жирних вершків Прикраса: 150 гр простого шоколаду, зацукровані шматочки апельсина.

1. Розігріти духовку до 180 гр С. Змастити маслом роз'ємну форму діаметром 23 см, прокласти пергаментом. 2. Збивати яйця і цукор протягом 5 хв. Просіяти в яйця муку і какао, перемішати. Додати охолоджене масло, акуратно перемішати. 3. Перелити в підготовлену форму і запікати 30 хв., поки корж не підніметься і не буде пружним, якщо на нього натиснути. Дістати, дати постояти 5 хв. і перекласти на решітку, де дати остаточно остигнути. Порізати корж горизонтально, покласти нижню частину назад в очищену форму. 4. Щоб зробити начинку-мус, розтопити шоколад над каструлею з киплячою водою. Зняти з плити, додати сметану, апельсинову цедру і сік і перемішати. 5. В іншій мисці збити вершки в негусту піну, потім додати шоколадну суміш. Перекласти мус на нижній корж, розрівняти на поверхні і накрити другим коржем. Накрити і охолоджувати в холодильнику протягом 4-х годин або залишити на ніч. 6. Для приготування шоколадної стружки розтопити шоколад і вилити його на дошку, яку не шкода подряпати. Розрівняти широким ножем і дати застигнути. Потім за допомогою широкого і великого ножа зіскрібати довгі смужки шоколаду. Дістати торт з форми і прикрасити шоколадною стружкою і шматочками зацукрованих апельсинів.

Новорічне пряне печення

Вам знадобиться: 1)1 склянка цукрового піску 2)2 склянки меляси (цукрової патоки) 3)1/2 склянки розтопленого вершкового масла 4)1/2 склянки олії 5)2 чайних ложки імбиру 6)4 склянки борошна 7)1/2 чайної ложки харчової соди 8)1 столова ложка кориці 9)2 чайних ложки гвоздики

Як готувати: Збийте цукор, мелясу, вершкове масло й олію. Додайте 2 склянки муки і соди, потім гвоздику, імбир і корицю. Розмішайте з борошном, що залишилася, до отримання однорідної маси. Розрівняйте тісто і прикрийте пластиковою кришкою (обгорткою). Охолоджувати протягом години. Розігріти духовку 175° С. На посипаному борошном столі розкачати тісто й порізати на частини бажаної форми. Викласти на деко, покрите пергаментним папером, змащеним маслом. Випікати 8 хвилин. Смачного!

Новорічне медове печиво з лимоном

Вам знадобиться: 1)1/3 склянки цукрового піску 2)1 яйце 3)2/3 склянки меду 4)1 чайна ложка лимонного екстракту 5)3/4 склянки просіяного борошна 6)1 чайна ложка харчової соди 7)1 чайна ложка солі

Як готувати: Збийте міксером цукор, яйце, мед і лимонний екстракт. Просійте борошно з содою і сіллю, потім все перемішайте. Охолоджуйте тісто протягом години. Поки тісто охолоджується, нагрівайте духовку до 190° С. Розкачайте тісто і поріжте на частини бажаної форми. Викладіть на деко, покрите пергаментним папером, змащеним маслом. Випікайте 8-10 хвилин. Не допускайте, щоб печиво вкрилося коричневою скориночкою. Можна змастити його зверху збитими вершками. Смачного!

Торт “Безе в снігу”

Вам буде потрібно: 400 г цукру, 6 яєчних жовтків, 1 кг морозива, шоколад, волоські горіхи

400 г цукру збити з 6 яєчними білками, половину викласти на кальку в круглу форму, а інше - розподілити ложкою по листу невеликими “башточками”. Поставити в нагріту духовку і випікати на повільному вогні 2 години.

Укласти на безейную основу шар будь-якого морозива (1 кг), прикрасити безейними “башточками”, засипати волоськими горіхами і залити зверху весь торт розтопленим шоколадом (підійде для цих цілей і будь-яка шоколадна паста). Остудити.

Маковий торт з йогуртом і шоколадом

На 12 порцій, тісто: 4 яйця, щіпку солі, 120 г цукру, 130 г муки, 2 ч л розпушувача, 30 г порошку, 1 пакетик меленого маку Для глазурі: 50 г білої шоколадної глазурі, 12 г желатину, 2 яйця, 2 ст л цукру, 500 г ванільного йогурту, 400 мл вершків Для просочення: 250 мл міцної кави, 50 мл лікеру "Амаретто" Для прикраси: 2 ч л какао, 2 пакетики шоколадної стружки, фізаліс

1. Збити яйця, 4 ст л води, сіль і цукор. Змішати муку, какао, розпушувач і мелений мак. Роз'ємну форму (26 см діам.) покрити папером і випікати 25-30 хв. При температурі 180° С. Перевернути на решітку і дати остигнути. 2. Настругати з шоколадної глазурі 30 г стружки і відкласти її убік. Розплавити глазур, що залишилася. Замочити желатин. Збити яйця з цукром. Перемішати з глазур'ю і йогуртом. Розпустити желатин і перемішати з масою. Охолоджувати 20 мин. Збити вершки і перемішати з масою. 3. Розрізати корж навпіл по горизонталі і поставити навколо нижньої частини кільце для торта. Змішати каву і "Амаретто" і просочити сумішшю корж. Зверху намазати половину крему і накрити другим коржем. Просочити кавою, що залишилася, і покрити кремом. Прикрасити какао, шоколадною стружкою, глазур'ю і фізалисом. Рада: Щоб приготувати шоколадну глазур, потрібно перемішати 0,5 ст води з 1 стаканом цукру і уварити. Додати порошок какао, охолодити до 60-80 градусів і, щоб викликати кристалізацію цукру, періодично опускати лопатку в глазур і розтирати її об краї каструлі. Коли суміш посвітлішає і на поверхні з'явиться тонка блискуча скориночка, глазур готова.

Джерело