Донедавна Quad HD-дисплеї з діагоналлю менше 27 "використовувалися тільки в портативних комп'ютерах і мобільних пристроях, але зовсім скоро у продаж надійде професійний монітор BL2420PT від компанії BenQ, який оснащений 23,8-дюймовою панеллю з Quad HD-роздільною здатністю 2560x1440 пікселів.

В BenQ BL2420PT встановлена якісна матриця від AU Optronics, виконана за технологією AHVA. Нова панель схожа за характеристиками з IPS-дисплеями. Вона також характеризується широкими кутами огляду, рівними 178 ° в обох площинах, і здатна відтворювати 100% колірного простору sRGB. При цьому час відгуку складає 5 мс, контрастність - 1000: 1, максимальна яскравість - 300 кд / м2, а піксельна щільність - 123,41 ppi.

В режимі Low Blue Light зменшується випромінювання синього кольору, крім того, в моніторі на всіх рівнях яскравості відсутнє мерехтіння зображення. Все це дозволяє забути про втому очей навіть при тривалій роботі за комп'ютером. Анонсована модель пропонує широкі можливості підключення, в тому числі порти DVI і VGA, інтерфейси HDMI 1.4 і DisplayPort 1.2. В наявності також є два динаміки потужністю по 1 Вт кожен, USB-концентратор на два роз'єми USB 2.0 і 3,5-мм вихід для навушників. Завдяки регульованій підставці користувачі можуть змінювати кут нахилу і висоту екрана, а також повертати його в портретну орієнтацію.

pic

Рекомендована роздрібна ціна BenQ BL2420PT не повідомляється.

Джерело: TomsHardware