Оновився захищений Linux-дистрибутив Tails (The Amnesic Incognito Live System). Нова версія Tails 1.2 включає в себе патчі для численних вразливостей, тому всі користувачі попередніх версій повинні оновитися якомога швидше.

Дистрибутив Tails на базі Debian містить всі необхідні інструменти для безпечної роботи в інтернеті: Tor запускається автоматично, GPG для шифрування пошти, OTR-чат, парольний менеджер KeePassX та інші програми, багато з яких модифіковані для безпеки.

pic

Дистрибутив спроектований таким чином, що не зберігає інформації локально (і взагалі не звертається до накопичувача). Оперативна пам'ять стирається перед завершенням роботи за допомогою sdmem, щоб зловмисник не міг відновити її вміст із недавно вимкненого комп'ютера. Також Tails може міняти інтерфейс, видаючи себе за Windows 8, щоб не викликати підозр у оточуючих.

pic

Основні зміни

- До складу дистрибутива включений Tor Browser 4.0 замість попереднього браузера на базі Iceweasel. Tor Browser 4.0 оснований на Firefox 31.2.0 esr, де усунена уразливість POODLE.

- Tor оновлений до версії 0.2.5.8-rc.

- Обмеження кількох важливих програм за допомогою AppArmor.

- Ядро Linux 3.16-3