Компанія LG Electronics сьогодні офіційно представила свій перший 8-ядерний мобільний чіп, що отримав назву NUCLUN.

Процесор виконаний на архітектурі ARM big.LITTLE. До його складу входять чотири ядра ARM Cortex-A15 з тактовою частотою 1,5 ГГц для виконання ресурсоємних задач і чотири економічних ядра ARM Cortex-A7 з частотою 1,2 ГГц.

pic

Ядра можуть працювати в різних комбінаціях для досягнення необхідного співвідношення продуктивності і споживаної енергії. Крім того, чіп містить модем для роботи в мобільних мережах четвертого покоління LTE-A Cat.6: заявлена швидкість передачі даних може досягати 225 Мбіт / с.

Першим смартфоном на базі NUCLUN стала модель G3 Screen. Вона оснащена сенсорним 5,9-дюймовим дисплеєм на матриці IPS з роздільною здатністю Full HD (1080 × 1920 пікселів). Об'єм оперативної пам'яті складає 2 ГБ, вбудований флеш-модуль розрахований на зберігання 32 ГБ даних (розширюється за рахунок microSD-карти).

pic

Апарат G3 Screen несе на борту 13-мегапіксельну камеру з системою стабілізації зображення OIS +, а також фронтальну камеру з 2,1-мегапіксельною матрицею. Живлення забезпечує акумуляторна батарея ємністю 3000 мА · год. Пристрій важить 182 г, його габарити - 157,8 × 81,8 × 9,5 мм.

pic

На смартфон інстальована операційна система Android 4.4 KitKat. Модель G3 Screen пропонуватиметься на корейському ринку в корпусах білого і чорного кольору.

Джерело: PhoneArena