Наближення Нового року – це не просто переддень нових 12 місяців. Усе набагато складніше: це – ворота, які ведуть в нове, ні з чим не зрівняне життя, сповнене тих самих чудес, в які ми вже й не віримо. Але ж у Новий рік можливо все, чи не так? Недарма народна мудрість каже: як зустрінеш його, так і проведеш.

Зустріч Нового року – дуже стара традиція. Уперше відзначати його почали ще в стародавній Месопотамії. Проте найбільше на сучасні атрибути цього свята вплинули китайці. Вони, наприклад, ввели традицію пускати петарди в Новорічну ніч. Ті ж радянські мандарини – також від них. Китайською мовою “мандарин” співзвучний зі словом “золото”. Стіл з мандаринами – багатий стіл.

А ще, звичайно ж, Китай передав нам свій календар, який представляє рік у вигляді 12 тварин. Так-от, за китайським повір’ям, Новий 2010 рік – це Новий рік Тигра. Тигр завжди йде вперед, зневажає умовності, ієрархію і консерватизм розуму. Тигр – знак незвичайної дії, несподіваних ситуацій і виняткової долі. У будь-якому випадку, рік Жовтого Металевого Тигра – це рік видатних особистостей і битви сильних людських амбіцій, рік досягнень і випробувань на міцність всього життя. Одяг також повинен сподобатись новому господарю.

У новорічному вбранні дуже рекомендується мати щось смугасте. Для одягу підійдуть прикраси з натуральних матеріалів: шкіри, хутра та ін.

Приготуйте “тигрові” новорічні привітання. А от подарунки на Новий рік Тигра – це ваш особистий політ фантазії. Головне, щоб приємно було. Якщо ж у вас в цю ніч новорічна ялинка вийде смугастою, то вважайте, що від успіху в 2010-му доведеться просто відмахуватися. У тому ж випадку, якщо і Дід Мороз цього дня змінить традиційну шубу й шапку на що-небудь веселеньке в чорно-оранжеві смужки – не дивуйтеся. Ніч чудес, як ніяк!


за матеріалами prazdnik-land.ru