Рівненщина знову на порозі змін. У першу чергу - кадрових. Саме такий висновок випливає з результатів цьогорічних виборчих перегонів. Партійні пріоритети мешканців області, як і України загалом, дещо видозмінилися. А отже, прийшов час нових керівників, яких просуватимуть вже інші політичні бренди. Назви у них нові, які ж обличчя під ними сховалися - побачимо з часом. Чого ж чекати області від партійної ротації цікавилися наші журналісти.

Голові Рівне нської облдержадміністрації Сергію Рибачку не позаздриш. Увесь термін перебування на посаді він - на валізах. Спершу готувався до відставки після обрання нового Президента, нині ж - після хай і попередніх результатів - виборів до Верховної ради. Політична сила, за квотою якої Рибачок і опинився у своєму кріслі, у Раду не проходить. А отже й шансів залишитися на посаді у нинішнього голови ОДА значно поменшало. Як свідчать тенденції політичного життя, головне крісло області ділять представники тих партій, які нині на коні кажуть експерти. Цього разу - це "Народний фронт" та "Блок Петра Порошенка".

Політологи ж відзначають: в області перемогли сили та кандидати, які декларують проєвропейські цінності. Головне питання порядку денного - формування коаліції. Щоправда на політичний вектор нової влади Рівне нщини це навряд вплине.

Обласні фронтівці від коментарів на кадрову тему до оголошення остаточних результатів виборів утримуються. Пропрезидентськи налаштовані політики до сучасник керівників області претензій ніби й не мають. Втім остаточне слово лишають саме за головою держави. Запевняють: у разі потреби кадровий потенціал є.

Між тим експерти єдині в одному: кардинальні зміни відбудуться на Рівне нщині вже наступного року. І лише після виборів до місцевих рад та прийняття нового закону про місцеве самоврядування. Тоді жителі області самі обиратимуть владу, з якої власне і зможуть спитати за стан речей на Рівне нщині .