Випускники завершують останні приготування до випускного балу. Зараз, зізнаються, найбільше дбають про свій зовнішній вигляд. Тим часом, батькам учорашніх школярів така підготовка відчутно б"є по кишені. Скільки ж коштує святковий вигляд випускника у нашому чергому сюжеті із циклу "Випускний по-рівненськи".

У Тетяни Купчинської - гаряча пора. Ще від квітня, зінається продавчиня у її відділі ніде яблуку впасти. Одинадцятикласниці та їхні батьки зараз головні клієнти. Цьогоріч одяг для випускників трохи подорожчав. Проте пані Тетяна запевняє, на ціни мали хто скаржиться. Адже на святковому настрої рівняни економити не звикли.

Випускниниці до вибору святкового вбрання ставляться більш, ніж серйозно. А відтак батькам вибір одинадцятикласниць зазвичай влітає у копійку. Так придбана у магазині сукня коштуватиме щонайменше триста гривень. Трохи дешевше на базарі - від двохсот п"ятдесяти. Частина випускниць сукні не купують, а шиють. Це, хоч не економить кошти, проте втілює мрії, каже одинадцятикласниця Ліна Якобчук.

Не вдасться цьогоріч зекономити і батькам хлопців-випускників. Чоловічі костюми не дешевші за сукні. Ціни коливаються від 400-сот до двох тисяч гривень. Святкова сорочка - близько сотні гривень, стільки ж - краватка. А відтак заради солідного і вишуканого вигляду одинадцятикласника батьківський гаманець повинен відчутно потоншати.

Довершити образ щасливого випускника повинна зачіска. У рівненських перукарнях чергу займали ще два місяці тому. Чоловічі зачіски мають помірну ціну - від 30 гривень . А ось краса на дівочій голові - щонайменше удвічі дорожча.

Крім взуття, батькам дівчат доведеться витратити гроші на манікюр, макіяж і прикраси. Результат - не забариться. Рівнянам, ласим до видовищ, буде чим милуватися на параді випускників.