Батьки завжди хвилюються за розвиток своїх малюків, іноді навіть по дрібницях, але є речі, про які справді варто задуматися з народженням дитини. Більшу частину часу малюк проводить уві сні, в цей час він росте й розвивається, а значить правильно чи неправильно формується хребетний відділ.

Те ж саме відбувається і під час росту малюка, ось чому дуже важливо, на чому спить ваша дитина, щоб у майбутньому уникнути такої поширеної хвороби підлітків і дітей - сколіозу.

Можливо, здається, що сколіоз, це не та хвороба, через яку варто бити тривогу, але ж саме через неї практично у всього старшого покоління виникають радикуліти та інші захворювання спини. Хребет - це саме та частина організму, яку необхідно «берегти змолоду», тому з раннього дитинства необхідно стежити за ним.

Так, одним з найбільш важливих факторів, що впливають на розвиток дитячих спинних м'язів і зростання хребців, є матрац. Чи замислювалися ви, на чому спить ваш малюк, і яким повинен бути "правильний матрац для дитини»?

Перед тим як купити дитячий матрац, в першу чергу необхідно звернути увагу на його жорсткість. Це правило працює таким чином: чим менша дитина, тим жорсткіше потрібно йому матрац. Залежить це від різниці будови дорослого організму і дитячого - у немовлят хребет ще не починає згинатися, як у дітлахів 2-3 років, а у дорослих вже давно став би формою літери S. Ось чому матрац однорічної дитини буде відрізнятися від матраца, відповідного дитині двох років і тим більше 10.

Так для немовляти підійдуть безпружинні матраци з жорстким наповнювачем (наприклад, кокос), для дітей старше трьох років вже необхідні матраци з блоком незалежних пружин і наповнювачем середньої жорсткості або жорстким.

Ще одним обов'язковим пунктом при виборі дитячого матрацу є його здатність до циркуляції повітря.

Досить часто, цим нехтують, адже дорослій людині не так важливо дихає його матрац чи ні. Зростаючий організм більше потіє, ніж дорослий, діти більше перевертаються уві сні, і матрац стає вологим. Таке середовище сприятливе для розмноження різного роду бактерій та мікроорганізмів. Для того, щоб матрац не сирів, йому необхідно пропускати повітря і частіше сушити. Кращим наповнювачем у такому випадку є кокос, ватин, бавовна і т.д. У теж час, дитячий матрац повинен бути гіпоалергенним.

Вибравши матрац для малюка, не забудьте купити і наматрацник - вам це збереже час і сили, його простіше зняти і випрати.

Якщо у вас активна дитина, яка любить стрибати на ліжку, варто звернути увагу на міцність матеріалу, який не повинен втратити свої властивості, інакше матрац може стати не ортопедичним, а завдати шкоду.

Здоров'я вашої дитини у ваших руках, на ньому не економлять, хороший матрац не може коштувати дешево. Для того, щоб зробити правильний вибір дитячого матраца в інтернет-магазині, не потрібно обмежуватися виключно позитивними відгуками. Якщо Ви зовсім не розбираєтеся в пропонованої продукції, покладайтеся на досвід і якість відомих компаній, що спеціалізуються на виготовленні матраців.