Мінлива осіння погода ставить перед мамами складне завдання, як одягати дитину, щоб їй не було ні холодно, ні спекотно. Дійсно, протягом дня восени погода може мінятися декілька разів, тому дуже важливо, перед тим, як виходити з малюком на прогулянку, дотримуватися кількох правил.

Правила повноцінної комфортної прогулянки

Існує три основні правила, які повинна враховувати кожна мама, перш ніж піти з дитиною на прогулянку:

Дитині не повинно бути холодно. Дитина не повинна потіти, тобто їй не повинно бути спекотно в одязі, навіть коли маля буде активно рухатися. Одяг не повинен заважати рухатися дитині.

Отже, підсумовуючи ці правила, можна вивести одне загальне — дитину слід одягати трохи тепліше, ніж себе. Якщо вам тепло в футболці і легенькій куртці, то дитині краще надягти легку футболку з довгим рукавом і вітровку.

Якщо ви ще не були на вулиці і тільки плануєте прогулянку, подивіться у вікно, як одягнені дорослі та діти.

Слід також пам'ятати, що одягати занадто тепло дитину не менш небезпечно, ніж занадто легко. Коли малюкові спекотно, і він починає потіти, відразу зростає ризик простудних захворювань.

Розглянемо, як правильно одягати дитину «по погоді».

Головна проблема в осінню погоду - це ймовірність промокнути, тому всі зусилля необхідно направити на те, щоб цьому запобігти.

Незамінними в таку погоду будуть гумові чоботи, які дозволять малюкові бігати по калюжах без негативних наслідків для здоров'я. Але, слід пам'ятати, що в гумових чоботях ноги дуже потіють, тому подбайте про бавовняні товсті шкарпетки, які добре вбирають вологу.

Від дощу і вітру в таку погоду врятує куртка-вітровка, яку можна надіти на светр або кофту. Вітровка не пропустить вологу і вітер, а також не допустить перегріву організму.

Легкі штани з непромокаючої тканини, надягнені зверху на джинси, дадуть дитині можливість покататися на гірці навіть у дощ. А якщо ви забажаєте продовжити прогулянку або зайти в гості, легкі штани можна зняти, і малюк залишиться в чистих джинсах.

Гуляти з дитиною треба за будь-якої погоди, а до середини осені виникає ще одна проблема - дощ і холодний вітер. Тому в першу чергу в таку погоду необхідно забезпечити дитину теплою білизною.

Таким чином, під одяг у дощ і холод дитині слід одягати футболку з довгим рукавом і колготки. Верхній одяг повинен бути непромокаючим під дощем і щоб не продувався вітром.

Коли на вулиці холодно, але сухо - це прекрасна можливість для прогулянки. Щоб дитина не замерзла, настав час одягати багато шарів одягу. Тепла білизна, водолазка, светр і куртка - наверх. Внизу - колготки і теплі штани або замінити все на один термокомбінезон, який і легкий, і теплий, і не заважає рухам.