Чому пластикові вікна доводиться ремонтувати та як уникнути їх частих поломок?

Під ремонтом маються на увазі:

- ремонт або заміна віконної фурнітури на більш сучасну, до того ж іноді встановлюється ще й додаткова фурнітура;

- заміна ущільнювача, якщо він вийшов з ладу;

- при ремонтних роботах проводиться виготовлення та встановлення антимоскітної сітки;

- заміна стулок з глухих на такі, що відкриваються;

- оновлення відливів і укосів.

Саме ці дії є основними при ремонті і реставрації вікон. І якщо ви зайнялися ремонтом пластикових вікон, обов'язково не забудьте про їх модернізацію, оскільки в іншому випадку просто немає сенсу починати роботу. До того ж це допоможе значно заощадити.

Але, що ж робити, щоб не допустити ремонту ПВХ вікон, запитаєте ви. Основною причиною ремонту вікон є неправильне, непрофесійне їх встановлення. І якщо цей момент вже практично не виправити, тим не менш, ви все ж зможете уникнути різного роду механічних пошкоджень у процесі їх подальшої експлуатації.

Найголовніше і основне правило – бути акуратним і обережним при використанні. Також, щоб уникнути ремонту, потрібно використовувати додаткову фурнітуру, яка допоможе продовжити життя вікнам.

Розглянемо більш детально кожен з елементів фурнітури, щоб зрозуміти, як кожен із них дозволяє уникнути ремонту пластикових вікон у майбутньому:

1) обмежувачі – вони допомагають уникнути ударів стулки об інші елементи, або об саму будівлю. Цей вид фурнітури допомагає уникнути неодноразового ремонту вікон;

2) мікроліфт для стулок – даний елемент дозволяє без проблем і перешкод як закривати, так і відкривати стулки або рами. Мікроліфт використовується в основному при ремонті провислих стулок;

3) блокатор повороту ручок – з його допомогою ручки прослужать довше, ніж зазвичай. Цей елемент дозволяє ручці прийняти положення «нахил» у відкритому положенні.

Ну і, звичайно ж, щоб уникнути ремонту вікон намагайтеся максимально дотримуватися чистоти фурнітури, особливо це стосується елементів кріплення.

До того ж не допускайте примерзання віконного ущільнювача. Намагайтеся використовувати правильно стулки ваших вікон. І будьте уважні, коли відкриваєте і закриваєте вікна, оскільки від цього також залежить їх подальший стан.

Якщо ви будете дотримуватися цих елементарних правил, то вам не доведеться звертатися до професіоналів, витрачати свої фінанси на непередбачені ремонтні роботи, які дуже легко можна було уникнути.

Джерело: КЛІМАТ в ДОМІ