У Рівному оголосили боротьбу аварійності, не доріг, а сходів загального користування. У програмі Комунальний патруль моя колега Ольга Міхньов вже розповідала, що подекуди сходинки у місті, зокрема у районі автовокзалу - просто небезпечні. Тому люди часто ними не користуються, а протоптують альтернативні стежки, щоб зійти з крутих схилів. Втім, щоб узимку рівняни там не травмувались, проблему небезпечних сходів почали вирішувати.

Марія Лазарєва як ніхто знає, чого очікувати від цих сходів. Жінка травмувала на них ногу, після чого не один тиждень пробула на лікарняному.

Поки міські служби бездіють, вирішувати проблему взявся депутат Рівне ради Олександр Бабат. Каже, звернулись до нього з проханням відремонтувати сходи мешканці двох будинків, біля яких пролягає крутий спуск.

Як сказав, так і зробив. Кілька днів над ремонтом східців працювали ремонтники. Спершу облаштували опалубку, а потім залили сходи бетоном. Тепер їх не впізнати. Як і спуск біля будинків 44 та 46 на вулиці Київській. Там, завдяки сприянню депутата теж відремонтували сходи.

Кошти, витрачені на відновлення цих сходів, ніщо, каже міський обранець, в порівнянні з життям та здоров'ям людей, які користуються ними щодня.