Лікарі, громадські активісти та батьки недоношених діток зібралися сьогодні, 18 листопада, в комунальному закладі облради «Рівненська обласна дитяча лікарня», щоб відсвяткувати День недоношеної дитини. Усі вони запевняють: "Недоношена дитина – це не вирок".

- Щороку 15 мільйонів дітей народжується передчасно. Такі діточки мають ризик отримати інвалідність чи померти. Але повірте, це не вирок, наразі, в тому числі й на Рівне нщині , нам вдається успішно виходжувати таких немовлят, - розповіла завідувач відділення недоношених КЗ "Рівне нська обласна дитяча лікарня" Катерина Макарчук.

На заході були присутні й дітлахи, які народилися передчасно, деякі з них важили менше одного кілограма. Однак батьківська любов та професіоналізм медиків дозволили їм славно розвиватися та рости.

Серед гостей заходу був і голова Рівне нської обласної ради.

- Дуже добре, що ми маємо можливість допомагати таким дітлахам. Безумовно, сьогоднішнє свято потрібне і необхідно, щоб в кожного з нас було розуміння, що ми маємо все робити заради дітей, звернути увагу, в тому числі й на цей заклад, щоб діти були захищені, а батьки впевнені у їх щасливому майбутньому, - звернувся до присутніх Михайло Кириллов.

Загалом у відділенні, яке працює з 2011 року, щорічно лікується та виходжується понад 300 передчасно народжених дітей. Рятувати життя дітлахам допомагає сучасне обладнання та нові методики.

У всьому світі це свято - Міжнародній день недоношених дітей (World Prematurity Day) - святкують з 2009 року. Він запроваджений з ініціативи Європейського фонду по догляду за новонародженими дітьми (European Foundation for the Care of Newborn Infants, EFCNI). Щоб підкреслити особливу тендітність та незахищеність таких діточок, його ще називають «День білих пелюсток». Організація Свята Малюка відбувалася за підтримки Соціального проекту «Торопіжки» під патронажем Фонду волонтерів України та БФ «Скарбниця Надії»

Про це повідомила прес-служба Рівне нської облради.

pic

pic

pic