Унікальні лікувальні властивості радонових ванн Корецької водолікарні відомі далеко за межами України. Та попри популярність серед пацієнтів, заклад не може відремонтувати дах у одному з відділень. Причина проста - 100 тисяч гривень, необхідних на це, у закладу немає.

Лідія Лазаревич з Рівного має остеоартроз ніг. Лікувалася у міській лікарні обласного центру. Лікар порадив спробувати радонові ванни. Ними славиться Корецька обласна фізіотерапевтична лікарня.

Про ледь не чудодійні властивості радонових ванн знають і рівненчани, і мешканці інших областей. Тут навіть лікуються пацієнти з Білорусії, Польщі та Німеччини. Азотно-радонові ванни призначають пацієнтам із деформуючими артрозами, спинальними патологіями, опіками та інші.

Пацієнтів у лікарні вистачає. А от грошей - катма. Головний лікар розповідає: нині бракує коштів на ремонт даху фізіотерапевтичного відділення. Ціна питання - 100 тисяч. Їх проситимуть з обласного бюджету. До того ж, каже, час оновити і медичне устаткування.

Загалом в області сто три комунальні заклади фінансуються з обласного бюджету. На всіх грошей у скарбниці не вистачить. Але нагальні проблеми, обіцяє голова облради, спробують вирішити.