Попри перший сніг мешканці Здолбунова залишаються без опалення у будинках.

У Здолбунові сьогодні випав перший сніг. Більшість людей так чи інакше радіють приходу зими. Але на вулиці Степана Бандери є два будинки, мешканці яких точно не радіють ні снігу, ні морозу. Бо в них досі не підключене опалення в будинках!

Ці будинки були підключені до тепломережі разом з Центральною районною лікарнею. Проте через постійний холод у приміщеннях лікарні головний лікар Владислав Сухляк вирішив від’єднатися від централізованого опалення і зробити за допомогою інвестора автономну опалювальну систему.

І все було б добре, тільки сьогодні 20 листопада, лікарня нарешті отримала можливість нормального опалення, а що ж люди? А нічого – мерзнуть…

Так, звісно, більшість родин погодились на встановлення автономного опалення в квартирах. Але коштують всі ці роботи до 25 тисяч гривень. Люди не просили їх відключати від централізованого опалення. Їм просто не залишили вибору. Більшість сімей змушена була брати кредити на встановлення автономного опалення, а при нинішніх економічних обставинах не факт, що виплатити ці кошти людям буде просто.

Але найгірше те, що міська влада справді кинула людей напризволяще. Таке враження, що нікому не болить те, що десятки родин в холодну пору року опинились в умовах фронтового сходу. Тиждень тому людям навіть обіцяли тимчасове підключення або від нововстановленої котельні лікарні, або від тепломережі міста. Щодо котельні ЦРЛ, то вона розрахована на площі лікарні, і навряд чи таке підключення можливе. Що ж до міської мережі, то наразі про таку ймовірність уже не йдеться. Людям пропонують просто чекати завершення робіт. І все. Скільки чекати? А хто знає – поки не завершать. Сьогодні прозвучала версія, що до першого грудня все буде зроблено. Чомусь ми віримо в це так само, як і у версію з підключенням до дев’ятнадцятого листопада.

Джерело: Zdolbuniv.com

pic

pic