Нещодавно набрав законної сили вирок Зарічненського районного суду по обвинуваченню 23-річного жителя села Дідівка Зарічненського району Олега у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України.

Цьогоріч у серпні Олег, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, пішов до будинку 75-річної Лідії, в якої хотів відібрати гроші на спиртне. У будинок він намагався потрапити, розбивши скло у вхідних дверях, які були зсередини зачинені на защібку. Та коли бабуся, почувши дзвін скла, відкрила пошкоджені двері, зловмисник безперешкодно проник в будинок і, обхопивши її двома руками за шию, вимагав у неї гроші. Як наслідок, пенсіонерка отримала легкі тілесні ушкодження.

Однак, свій злочинний умисел Олег до кінця довести не зміг, оскільки у той момент до будинку зайшов сусід старенької та зашкодив його намірам.

Відносно Олега правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

- Дії зловмисника кваліфікували як замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров`я потерпілої, - повідомив виконуючий обов’язки начальника Зарічненського РВ УМВС України в Рівне нській області підполковник міліції Вадим Мельник. – За скоєне правопорушення районний суд визнав Олега винним та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років. Але, на підставі статті 75 Кримінального кодексу України, засудженого звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням та встановили йому іспитовий строк тривалістю два роки. Про це повідомили у Зарічненському РВ УМВС України в Рівне нській області.