Один день і два свята. Після чотирирічної перерви Українці знову святкують день свободи та гідності. Свято започатковане після помаранчевої революції 2004 року і скасоване Януковичем у 2010-му знову відзначають. Саме в цей день торік розпочалась революція гідності. Саме в цей день у 2004-му почався перший майдан. Новітня історія державного свята - далі.

Позаяк кількома місяцями пізніше гарант-Янукович зник на теренах Росії так само, як повітряні кульки в небі. Під тиском громадськості закрили і кримінальні справи проти активістів.

Україна повстала одразу після відмови тодішнього режиму від обіцяного європейського курсу.

Україна повстала того ж дня, як керівництво держави відмовилось від підписання угоди про асоціацію з ЄС. Тоді люди свято повірили в те, що будуть зміни.

Майдан стояв недаремно, але і свого не досягнув. Принаймні так вважають перехожі за рік після початку революції.

Напевно тому і досі на центральній площі міста залишаються намети, а у владних кулуарах і досі бояться третього майдану.

Вже за тиждень після того, як перші українці вийшли на майдан влада показала справжнє обличчя. От тоді і почалась революція гідності з побиттями, розстрілами та зміною влади. Але це вже зовсім інша історія і її ми розкажемо вже наступного тижня.