22 листопада 2013 року у Рівному кілька десятків активістів вперше вийшли на майдан Незалежності, аби підтримати євроінтеграцію України. Рік по тому вони знову зібралися на майдані. І знову вимагають змін: тепер вже від кожного українця.

Саме з запуску тодішнього президента України Віктора Януковича у "космос" у Рівному розпочався Євромайдан. Рівно рік потому активісти знову зібрались на майдані. Їх знову небагато - лише кілька десятків. У руках знову кульки: усе символічно - кульки тих же кольорів, от тільки президент на них інший.

Цього дня вже з усмішкою пригадують, як давали пояснення у міліції: що ж мали на увазі, коли запускали портрет у небо. За тим таки відпускають кульки летіти.

Цьогорічне віче наскрізь наповнене символізмом. Окрім кульок активісти піднімають жовті картки - попередження новій владі.

Віче цих вихідних пройшло під гаслом "Ми прагнемо змін". Активісти наголошують: події річної давнини стали певним поштовхом для зміни країни. Але нині вони відбуваються досить повільно. Тому кожен повинен стати рушійною силою цих змін. А майдан, на думку активістів, повинен переміститися у владні кабінети, волонтерські та громадські організації, які ці зміни активізують.