Справжнім місцем паломництва рівнян в остання дні стало поле в районі вулиці Льонокомбінатівської, за сарненським кільцем. Туди приїжджали цілими родинами, щоб сфотографувати або просто помилуватись багряним цвітом. На полі, червоному від маків, випускники навіть зустрічали схід сонця.

"Маки червоні - вогонь на траві"... Ця неймовірна краса - мак польовий, або, як ще кажуть у народі, мак-самосійка. Звичайнісінький бур'ян, до того ж - дуже шкідливий. Боротися із ним здатні лише гербіциди. Одна рослинка дає близько 25 тисяч насінин, які можуть жити в землі по десятку років. А тоді, несподівано прорісши, нашкодити культурним рослинам.

А ось людям від дикого маку - жодної шкоди. Вміст наркотичних речовин у ньому надзвичайно низький, тому не цікавить це поле ні наркоманів, ні міліцію. Невідомо, чи цікавить воно і власника. Принаймні кілька гектарів землі польовий мак захопив самовільно.

Утім, якщо відкинути сільськогосподарську прозу, квітуче макове поле - незабутнє видовище. І байдуже, чи палає воно під сонцем, чи вмивається дощем.

Ось така фантастична краса знаходиться зовсім поруч із нами, на самісінькій околиці міста, просто під вікнами багатоповерхівок. Краса тендітна і швидкоплинна. Тож не гайте часу, не чекайте вихідних, а приходьте і милуйтеся.