Понад півсотні вояків, які пережили пекло під назвою антитерористична операція на Сході країни, вже пройшли курс реабілітації на Рівненщині. Спеціально для них у обласному госпіталі інвалідів війни, що у Клевані, зарезервовано сорок ліжок. Вони не пустують, кажуть у закладі. Адже щойно одних виписують - на їх місце на реабілітацію приїжджають інші. 17 вояків, яких виписали сьогодні, отримали ще й спеціальні подарунки.

Прапорщик Володимир Осташевський був призваний у 51 окрему механізовану бригаду. Повернувся із зони АТО у вересні. Лікувався у військовому госпіталі, а за тим два тижні проходив реабілітацію у обласному госпіталі інвалідів війни у Клевані. Після виписки військово-лікарська комісія вирішить, чи продовжуватиме Володимир лікування, чи повернеться на передову. Вдома, в Острозі, чоловіка чекає дружина і двоє дітей. Каже: хотілося б ще підлікуватися, хоч і тут, у госпіталі, переживає за бойових побратимів.

Володимир один із 17 вояків, яких сьогодні виписують після двотижневого курсу реабілітації з обласного госпіталю інвалідів війни. У день виписки кожен з них отримав подарунок, без якого на передовій взимку не обійтися - комплект термобілизни від рівненського льонокомбінату.

Загалом у госпіталі вже пройшли реабілітацію понад півсотні учасників антитерористичної операції. Здебільшого це вихідці з Рівне нщини, хоча лікуються тут і жителі інших західних областей України. Нині на лікуванні перебуває 39 бійців.