На новорічні свята звичайно ж найбільше полюбляють перевдягатися діти. Метелики і принцеси, мушкетери і пірати, відьмочки і феї, кіт у чоботях і янголятко, а ще обов'язково зайчик і сніжинка — всіх неможливо перелічити. А тим часом батькам доводиться орієнтуватися не лише в казковому світі та іменах принцес, а й у виборі новорічного костюма для дитини.

Перш за все, нехай дитина обере сама ким бути на карнавалі. Далі — беріться за пошук костюма або швачки. Повірте, що купити справжній наряд принцеси або пірата дуже важко, тому доведеться шукати різні варіанти.

Краще, звичайно, сісти за швейну машинку самій: якщо у вас є хоч якісь навички, то численні журнали допоможуть вам у виготовленні новорічних костюмів. Крім цього ви можете пошукати на спеціалізованих сайтах основні схеми та використовувати їх разом зі своєю фантазією. Займаючись виготовленням новорічного костюма пам'ятаєте, що він повинен бути:

— зручним;

— не спекотним;

— не синтетичним (або використовуйте натуральну підкладку);

— не колючим та таким, що іншими способами не дратуватиме шкіру дитини;

— не парким (по можливості);

— витримати всі заплановані відвідування ялинок, гостей і новорічне свято.

Якщо ви вирішите обрати магазинний варіант новорічного костюма, то зверніть увагу на все, що перераховано вище. Хутряні костюми відмінно виглядають на зайчиках, але дітям спекотно в них.

Якщо ваша дитина виявила бажання бути в костюмі когось, чий костюм виготовити не складно, не робіть зайвих справ: плащ чарівника робиться з шматка тканини і за допомогою двостороннього скотча (якщо у вас немає швейної машинки), протягом трьох хвилин робиться його ковпак. Таких «швидких» костюмів, виготовлених практично «на коліні» буває достатньо для будь-яких дитячих вистав. Пам'ятайте і про магазини: крила, ковпаки (хоча б основу під них), намисто, стрічки на каркасі і багато іншого, що необхідно для виготовлення новорічного костюма, можна знайти у відповідному відділі супермаркету.

Використовуйте те, що там продається і свою фантазію, щоб зробити новорічний костюм для своєї дитини.

Ну і не забувайте, звичайно ж, і про себе: ваша донька, цілком можливо, буде рада з'явитися на ялинці в «парному» з вами костюмі або ж може попросити вас похизуватися в ньому під час домашнього свята. Так що побалуйте і себе - згадайте дитинство. Зробіть новорічний костюм і для себе.